Hiken voor een paar palmbomen - Reisverslag uit Salento, Colombia van Loes en Ron en Lisa Weijers - WaarBenJij.nu Hiken voor een paar palmbomen - Reisverslag uit Salento, Colombia van Loes en Ron en Lisa Weijers - WaarBenJij.nu

Hiken voor een paar palmbomen

Door: Loes

Blijf op de hoogte en volg Loes en Ron en Lisa

09 Oktober 2014 | Colombia, Salento

En dan lees je in je lonley planet over een excursie waar je een hike maakt van 5 uur om palmbomen te spotten die nergens op de wereld zo hoog zijn. Let'sdo it zei Ron... Neeeeee dacht ik. Maar goed het is geven en nemen. Dus laarzen geleend in de hostel en om half 10 in de jeep naar de plaats waar we gedropt werden.

Laat ik de tocht maar op zijn zachts gezegd verschrikkeijk noemen. We misten een bordje voor de juiste route en liepen tot 3000 meter hoogte achter een paar duitsers aan. Uiteindelijk zijn we terug gelopen en hebben bijna 8 uur in de amazone gelopen. Er was maar een pad dus echt verdwalen kon niet, maar je moest wel de bordjes volgen en niet het bordje voor de hostel die boven op de berg stond. Op de terugweg kwam er ineens een paard naar ons toegerend. Hij was waarschijnlijk losgebrokken en wilde terug naar beneden. Het steile gedeelte liep hij achter ons aan om halvewege de route alleen verder te gaan.

Mijn benen voelde ik niet meer, mijn kop knapte uit elkaar. En ik kreeg een flashback naar vulkaan beklimmen in Guatamala.

Het was lang geleden dat ik zo heb gehuild, van blijheid dat het voorbij was en van opluchting dat ik weer in de hostel was.
Noooooit meer!!

We hebben gister een fles rose gekocht in de supermarkt dus die neem ik als troost. Morgen maar eens rustig aandoen. We zien het wel...

• 09 Oktober 2014 - 16:19

Koos En Tonny:

Hoi Loes en Ron,

Nou als we het over avonturen hebben is dit er wel een geweest
    Maar kom op Loes, Lekker slapen en morgen gewoon weer verder hè.

Groetjes Koos en Tonny.

• 09 Oktober 2014 - 18:00

Ans En Ben:

Hoi loes en Ron,
    Ik ben blij, dat ik dit pas achteraf hoor!
    Wat ik mis in je verslag: Hoe waren de palmbomen?
    Ik hoop dat je je weer kunt opladen voor het volgende avontuur.
    Doe maar een poosje rustig aan!
    Ans en Ben.

• 10 Oktober 2014 - 00:09

Jorance:

wel goed opletten we willen jullie wel weer goed thuis hebben doe nu wat rustig aan tot het volgende verslag

• 10 Oktober 2014 - 02:57

Loes En Ron En Lisa Weijers:

Ik heb een foto van de palmbomen toch gevoegd, dit was tevens ook de eniste foto die we deze dag genomen hebben. De bomen stonden vooral in de mist en mist was ook het meerdeel onze uitzich.
    Toen we zolang naar boven aan het klimmen waren kwamen we op een punt dat we kwa tijd terug moesten om voor het donker weer beneden moesten zijn. Om 17.00 zou de laatste jeep terug gaan, maar we zouden altijd nog bij de hostel dat bij de uitgang van het park terrecht kunnen. Toen hoefde we alleen maar het pad terug te volgen. We hadden wel tegen elkaar gezegd dat het vreemd was dat ze helemaal niks geregistreerd hebben. Op de terug weg kwamen kwamen we verschillende herkeningspunten en mensen met paarden tegen, maar het was wel even vreemd toen we een aantal grote takken op ons pad vonden, deze lagen daar op de heenweg nog niet. Door de hevige regenval waren ze uit de bomen gevallen.

• 10 Oktober 2014 - 12:09

Hein En Marian:

Hoi Ron en loes
    Voor ons ook een op luchting.
    dat wij dit achteraf lezen,
    En op tijd terug waren.
    En dat jullie lekker aan de rose zaten.
    Groetjes van ons xx

• 13 Oktober 2014 - 21:35

Maril:

Heftig,

• 13 Oktober 2014 - 21:36

Maril:

Dan heb je echt n drankje verdiend! Top!

Loes en Ron en Lisa

Na Mexico, Honduras, Guatamala en Belize, Argentinie, Chili en Bolivia en natuurlijk het fantastische Colombia en Australië! Vorig jaar voor het eerst met z'n 3en naar Spanje en dan smaakte naar meer. Dus ook dit jaar naar Spanje al is het wel een andere hoek Reizen wordt omschreven soms als een verslaving. Wij hebben het verslavings virus te pakken. Er zijn nog zoveel mooie plekken te ontdekken!

Actief sinds 02 Juli 2012