Jungle, Pampa en de rest.....
Door: Loes
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ron en Lisa
05 Oktober 2013 | Bolivia, Rurrenabaque
In de avond lekker wezen eten met Stefan en Stephanie. Die hadden we leren kennen bij de mexico reis. En we wisten dat zij rond deze tijd ook in La Paz zouden zijn.
En dan gaat om 5 uur je wekker, of beter gezegd er staat een boliviaantje voor je deur met een ontbijt en moet je je gaan haasten om op tijd op het vliegveld te zijn. La Paz airport viel 100% mee. Er zaten wat winkeltjes, en er liepen veel mensen zowel toeristen met hun veel te grote rugzakken als kleine boliviaantjes. We waren ruim op tijd om in te checken en na het betalen van 15 Boliviano' s pp mochten we door. Op na de volgende controle. ik had de flesjes water al in de hand om weg te gooien maar ze mochten gewoon mee. Toen begon het wachten. We zouden om 7.30 mogen boarden, dat werd iets later maar ach, mañana, mañana. We hadden onze plaatsen mooi ingenomen en zaten er klaar voor om te vertrekken. Toen er een vrouw naast me kwam staan met de mededeling dat ik op haar stoel zat. Na check, check en dubbel check, door de stewardes. Bleek dat we in een heel verkeerd vliegtuig zaten. Dus wij over het asfalt tussen de vliegtuigen door naar het goede vliegtuig wat nog niet vrijgegeven was om te boarden naar het goede toestel. Klein, ik schat iets van 13 plaatsen. En de ruimte naar de cockpit was open. Dus alle lampjes metertjes en piepjes waren zichtbaar en hoorbaar. En dan land je op een geasfalteerd weggetje midden in de rimboe en staan de volgende 13 personen klaar om met het zelfde vliegtuig terug te gaan naar La Paz. Onze chauffeur bracht ons naar een klein kantoortje midden in Rurrenabaque (in de volksmond Rurre genoemd) waar een duits stelletje al zat te wachten op ons (Phillip en Phia) met een bootje naar de plaatselijke VVV zodat je je stempelkaart kon kopen omdat je hier moet laten afstempelen waar je zit. Enige controle die ze hier hebben, maar het werkt wel. Toen op naar de Lodge, waar een stevige berg eten op ons bord lag te wachten. Kip met rijst en bruine bonen. Een glas aanmaak limo erbij en ik was al snel tevreden. Toen op na je slaapverblijf. Een cabana ala Afrika. Back 2 basic met een gedeelde douche en toilet. Midden in the middle of nowhere!
In de middag stond er een wandeling op het menu. Ron voelde zich al snel ziek worden, maar we besloten toch mee te gaan. Je wilt bij een reis als deze, eigenlijk niets missen maar al snel werd duidelijk dat het hem niet ging worden. We keerden met zn 2en terug zodat Billy the gids met Phillip en Phia toch verder kon gaan. Terug bij onze cabana zijn we beide in slaap gevallen. Pas nadat Billy ons riep omdat hij wilde weten hoe het met Ron was, werden we wakker. Billy had uit de jungle een geneeskrachtige plant mee gebracht die je maag wat rustiger maakte. De thee smaakte bitter en vies, maar het hielp wel. Ik ben daarna alleen met Phillip en Phia en Billy gaan eten. En keerde daarna weer terug naar de hut.
Gezien de situatie mochten we de volgende dag uitslapen tot half 8. Toen ontbijten en in de boot om te gaan kijken bij de papagaaien kloof. De mooiste Araś vlogen boven je hoofd. We zijn ondanks dat Ron zich niet helemaal fit voelde wel naar boven geklommen en keken uit over de Amazone. Met de Ara' s die onder je vlogen en de Amazone rivier, en een uitzicht dat zo mooi was hebben we even pauze gehouden. Uiteindelijk weer terug naar beneden, we kwamen ook nog even langs het kamp waar Phillip en Phia zullen slapen vannacht. Die waren er inmiddels niet meer bij, wel 3 engelse meisjes, als je dacht dat onze cabana back 2 basic is heb je het mis, daar is echt niks, een stuk zeil waar je onder kan slapen en een tafel waar je aan kan eten. en met de boot terug naar de lodge. Daar aangekomen mochten we de laarzen weer inleveren aangezien het hier regent al 2 dagen en ik die vergeten was mee te brengen.... Stom he ik weet het ;). Regen betekend hier in de Amazone ook echt regen, de geleende poncho en laarzen zijn hier niet voor niks. Morgen vertrekken we met de boot terug naar Rurre om vervolgens de Pampaś te gaan bekijken. Eindelijk zwemmen met mijn roze dolfijnen vrienden.
Vroeg naar bed na een friet maaltijddie onze boliviaanse vriend voor ons had gemaakt, Ron toch maar soep genomen ivm zijn misselijkheid. En daarna nog even in de lonely planet van Bolivia zitten bladeren. We waren de enige 2 gasten die die nacht zouden overnachten aangezien Philip en Phia samenmet het engelse meisje in het kamp in de jungle zouden overnachten.
In de ochtend vroeg ons bed uit om met de boot terug te gaan naar Rurre!
En daar sta je dan in Rurre, als je ineens je naam hoort! Stefan en Stephanie gingen die dag namelijk naar de jungle lodge! Weer even verhalen uitgewisseld, over hun geannuleerde vlucht en ons avontuur in de jungle. En toen op naar de pampa! Wilde dieren spotten. Nou we zagen op de weg erheen ,die 3 uur duurde of een hobbeldebobbelweg, een Toekan!!! Daar gingen we dan vorrig jaar voor naar Belize...
En in de pampa aangekomen zijn we na een stevige lunch gaan varen met Billy. We zagen veel vogels met fantastische kleuren, Capibara's, Kaaimannen, schildpadden en de roze dolfijnen! Helaas was het niet het juiste seizoen, normaal zitten er veel meer dolfijnen in de Yakuma rivier. Savonds eten en naar bed, Je wordt moe van alle indrukken!!
We mochten een beetje uitslapen en zaten na een ontbijt om 8.15 in de boot. Pyranha vissen en Anaconda zoeken stond op het programma. De pyranha ving Billy, de Anaconda was niet thuis....
Terug bij de lodge zaten Phillip en Phia er, even geklets, gelunched en toen was het tijd voor ons om terug te gaan naar Rurre. Morgen vliegen we naar La Paz om vervolgens door te vliegen naar Sucre! Hopelijk daar beter internet.... Foto's volgen, ik mag al blij zijn als mijn tekst op de site staat met deze verbinding! Adios!!!
05 Oktober 2013 - 10:13
Ans En Ben:
Hoi Ron enLoes,
Nou, het is allemaal wel heel avontuurlijk.
Wat jammer dat Ron steeds ziek is.
Heeft hij last van het eten?
Ik hoop dat hij snel helemaal fit is en dat de reis rustiger verder gaat!
Veel plezier nog ebbe.....kijk goed uit!!
Ans en Ben -
Ans en Ben -
05 Oktober 2013 - 15:02
Marian En Hein:
Hoi Ron en Loes
Daar zijn jullie dan weer.
Erg jammer voor Ron ziek van het eten.
hoop dat het nu beter gaat,
en dat jullie reis verder goed gaat.
En je zit misschien hoger in de bergen daar?
Maar wel mooi v/d vogels en zo.
en dicht bij de dieren slapen.
groetjes ons en een fijnen tijd nog